Krótko o Zakonie
Szpodel...Pierwotna siła głupoty i tibi zarazem. Szpodel. Jest on wstanie zmutować nie tylko istoty żywe i materię nieożywioną ale też prawa fizyki i przestrzeni swoją głupotą. Największe głazy mogą tutaj być lekkie jak piórko, zaś śnieg pod lekkim muśnięciu może wyparować, ażeby później powrócić w postaci deszczu lub gradu. Istoty które miały z nim kontakt stają się sługami Szpodela, mutantami, idiotami, dyzortografiami- nie należą oni do żadnej rasy. Ich mózgi są zaprogramowane (choć są na to za głupie) na jeden cel Szerzenie nieładu, głupoty błędami.
Zakon ortografi powstał w celu powstrzymaniu Szpodela i jego armi, który krążył po świecie i zbierał swoje żniwa sadząc błędy i tworząc multikota na forach serwisowych. Nooby były wszędzie. Jego założyciel Sangel wpadł na ten pomysł podczas ceremonii Balu Fajnych gości, gdzie był ze swoją żoną Arianną (dla niej również był to ważny dzień, gdyż miała dostać od małżonka magiczne widły.).
Całe setki userów pun.pl tańczyły internetowy taniec nic nie zapowiadało ataku sił Szpodela. Kiedy jednak pewien user pisał posta, czarna smuga głupoty przyszyła jego ciało. Natychmiast zatrzymało to jego pracę serca-błędy tak raziły!. Spadł z impetem na ziemię. Wtedy to Sangel zrozumiał jakim zagrożeniem jest Szpodel.
Zwołał swoich przyjaciół – sHadowaPL, nekromantę, i Walezego człowieka tak metalowego jak wiekowego . Pomogli oni mu założyć zakon , który początkowo ulokowali na opuszczonm forum. Stała się ona najważniejszym centrum zakonu, jego panelem administracyjnym. Wtedy to Sangel wysłał w świat ortograficznego posłańca który miał znaleźć i sprowadzić każdą istotę, nie ważne, mądrą czy głupią, która mogłaby coś wnieść do Zakonu.
Ja jestem tym ziomem a ty jesteś tym kogo miałem znaleźć, czy zechcesz się do nas przyłączyć? Nie ? dajemy darmową pizzę
(ktoś tam napisał)
Ostatnio edytowany przez Walezy (2008-11-21 08:26:56)